رژیم اسرائیل جسد سه اسیر را تحویل گرفت رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: سطح آمادگی نیروهای نظامی و امنیتی مستقر در غرب کشور بسیار مطلوب است اوکراین تحریم‌هایی را علیه روسیه، ایران و چین اعمال کرد حمایت ایران از تمامیت و یکپارچگی سرزمینی سودان اصرار مجدد گروسی بر دسترسی آژانس اتمی به سایت‌های آسیب‌دیده در ایران مصر و عربستان توافق همکاری نظامی امضا کردند ترامپ تصمیم حمله به ونزوئلا را انکار کرد | درخواست تسلیحات نظامی کاراکاس از مسکو گزارشگر سازمان ملل: حمله اسرائیل و آمریکا به ایران نقض آشکار منشور سازمان ملل است دیپلمات ایرانی: نقش اسرائیل در تحولات جاری سودان باید جدی گرفته شود فیدان: ترکیه میزبان نشست وزرای کشور‌های اسلامی درمورد غزه خواهد بود غزه، لبنان ‌و موضوع هسته‌ای محور گفت‌وگوی عراقچی و همتای مصری سازمان ملل: حملات آمریکا به مظنونان قاچاق مواد مخدر غیرقانونی است تخت روانچی: هر مذاکره‌ای که نتایجش از قبل مشخص شده باشد، بی معنا است مقام روس: مسکو همیشه آماده انجام آزمایش هسته‌ای است شیخ نعیم قاسم: واشنگتن تجاوزات اسرائیل را توجیه می‌کند | آمریکا هیچ‌گاه میانجی صادق و بی‌طرفی نبوده است معاون وزیر کشور: استانداران اختیار تجارت استانی با کشور‌های همسایه را دریافت کردند خودسوزی یک نظامی صهیونیست (۹ آبان ۱۴۰۴) توقیف شناور حامل ۲۴۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در خلیج فارس (۹ آبان ۱۴۰۴) نماینده مجلس: قطع یک‌باره یارانه سه دهک، اشتباه است رابرت مالی: اسرائیل قادر به مقابله با موشک‌های ایران نبود | به نظر می‌آید ترامپ مصمم است که به توافقی با ایران دست بیابد وزارت اقتصاد مامور ساماندهی مدیریت مرزها شد آیت‌الله علم‌الهدی: آمریکا هیچ‌گاه به دنبال دوستی با ایران نیست| عبرت دشمنی آمریکا با ایران باید به نسل‌های بعد منتقل شود پشت پرده لغو دیدار ترامپ و پوتین در بوداپست چه بود؟ ثبت ۹ آذر به عنوان روز ملی جزایر سه‌گانه در تقویم رسمی کشور سقوط بی‌سابقه محبوبیت مکرون در فرانسه جزئیاتی جدید از پیشنهاد آمریکا به حماس حمله پهپاد اسرائیلی به یک موتورسیکلت در جنوب لبنان (۹ آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

نماینده ملایر: اصلاح بانک مرکزی مانعی برای خلق پول توسط بانک‌هاست| طرح مجلس یکه‌تازی بانک‌های خصوصی را مهار می‌کند

  • کد خبر: ۱۲۳۰۰۱
  • ۰۵ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۴:۵۷
نماینده ملایر: اصلاح بانک مرکزی مانعی برای خلق پول توسط بانک‌هاست| طرح مجلس یکه‌تازی بانک‌های خصوصی را مهار می‌کند
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه به مشکلات بانکی کشور با طرح اصلاح قانون بانک مرکزی رسیدگی می‌شود، گفت: این طرح مانعی برای خلق پول توسط بانک‌ها است.

به گزارش شهرآرانیوز، هادی بیگی نژاد درباره "طرح اصلاح قانون بانک مرکزی" که اکنون در صحن علنی مجلس در حال بررسی است، گفت: کلیت این در یک جمله خلاصه می‌شود و آن اینکه "بانک مرکزی قدرتمند می‌شود و می‌تواند با ابزار‌های نظارتی خود بر چرخش نقدینگی در کشور کنترل و نظارت داشته باشد. "

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی اصلاح عملکرد و وضعیت کنونی بانک‌ها را علت بررسی این طرح عنوان کرد و افزود: اکنون بانک‌ها می‌توانند به چند روش خلق پول کنند چراکه برخی از آن‌ها به افرادی فاقد شرایط لازم، وام کلان پرداخت می‌کنند در حالی که اولا آن بانک ظرفیت پرداخت چنین وامی را ندارد و دوم آنکه مقررات درباره سپرده در جریان این کار رعایت نمی‌شود، در نتیجه بانک‌های کشور به‌ویژه بانک‌های خصوصی -که شرکت‌های را در زیرمجموعه تشکیل داده‌اند- وام‌های خارج از ضوابط به شرکت‌های خودشان می‌دهند که در نهایت نقدینگی بالای در جامعه ایجاد می‌شود.

وی ادامه داد: هرگاه نقدینگی به موازات تولید رشد نکند تورم اتفاق می‌افتد، درواقع اگر نقدینگی ۱۰ واحد پیش رود تولید نیز باید متناسب با آن افزایش یابد، اما اگر این اتفاق نیفتد تورم ایجاد خواهد شد لذا باید این عملکرد بانک‌ها کنترل و نظارت شود و این ناظر و کنترل‌گر دستگاهی نیست جز بانک مرکزی که رئیس کل بانک مرکزی مسئولیت آن را بر عهده دارد.

بیگی نژاد با بیان اینکه مشکلات بانکی مردم نیز با اجرای طرح بانکداری جمهوری اسلامی بهبود پیدا می‌کند، اظهار کرد: همچنین این طرح جلوی خلق پول و حرکت‌های غیرقانونی بانک‌های دولتی و خصوصی را می‌گیرد، به همین دلیل بانک‌های خصوصی به دو علت با این طرح مخالف هستند؛ ابتدا اینکه جلوی خلق پول توسط آن‌ها گرفته می‌شود و ثانیا ضعیف بودن بانک مرکزی به نفع آن‌ها است چراکه می‌توانند هر کاری که می‌خواهند انجام دهند.  

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه درصورت تبدیل این طرح به قانون، بانک مرکزی مستقل‌تر می‌شود، گفت: اگرچه طرح مذکور بانک مرکزی را قدرتمندتر می‌کند، اما ابزار دولت را هم برای کنترل بر آن کاهش نمی‌دهد، همچنین در پی آن اعضای "شورای پول و اعتبار" تخصصی‌تر می‌شوند، اما اکنون افراد ذی‌نفع در شورای پول و اعتبار عضو هستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->